×

نکات مهم در نگارش مقالات

به این مطلب امتیاز دهید

نگارش مقالات چگونه است؟

نگارش مقالات

چگونه مقاله بنویسیم؟

نگارش مقالات اصولی دارد که می توان گفت در تمامی رشته ها باید رعایت شود امروز در خدمت شما دوستان هستیم تا این موارد را با هم مرور کنیم،پس با ما همراه باشید.

در ابتدا می خواهیم تعریفی از پژوهش داشته باشیم این فرایند به پردازش اطلاعات می پردازد و به ارزیابی و زایش علم کمک می کند. آنچه ما در کتابها و سایت های اینترنتی مشاهده می کنیم به عنوان داده مطرح است و ما می توانیم با سنجش و گزینش این داده ها را جمع آوری و داده هایمان را تبدیل به اطلاعات کنیم.

حالا که یکسری اطلاعات داریم می توانیم با تجزیه و تحلیل دقیق آنها را در مقالات بکار ببریم یک ویژگی شاخص مقاله تولید علم است تولید علمی که با نوآوری و خلاقیت همراه باشد ارزش دارد و باید همیشه در مقاله حرف تازه ای برای گفتن داشته باشیم. این حرف تازه می تواند در مورد هر چیزی باشد.

مراحل نگارش مقالات

در ابتدای راه باید بدانیم با چه مسئله ای روبرو هستیم بعد از اینکه با مسئله به طور کامل و از زوایای مختلف آشنایی پیدا کردیم باید فرضیه ای بدهیم و به آزمایش آن بپردازیم و ان را تبدیل به یک نظریه کنیم نظریه ای که به حل مسئله کمک کند و آن را حل کند.

ساختار مقالات علمي- پژوهشي در نگارش مقالات

هر مقاله ساختاري دارد كه از عنوان، چكيده، طرح مسأله (مقدمه)، بدنه اصلي مقاله، نتيجه و منابع تشکیل شده است.

1. عنوان

عنوان در نگارش مقالات فوق العاده مهم است. اولین نگاه به عنوان است و ما برای اینکه مقاله ای را مطالعه کنیم از روی عنوان انتخات می کنیم. در انتخاب عنوان دقت کنید که تکراری نباشد و تا حد ممکن کوتاه و گویا باشد و هیچ گونه ابهامی در پی نداشته باشد. کاملا شفاف باشد. یک عنوان خوب می تواند مسیر مقاله را به ما نشان دهد که با مطالعه آن در چه مسیری گام نهاده ایم.

2. چكيده

چكيده در نگارش مقالات، ترکیبی از طرح موضوع و ضرورت موضوع می باشد که تقریبا 75 کلمه می باشد. چكيده بايد گویای چشم اندازی به مقاله باشد. چکیده از این جهت مهم است که در پایگاه های اطلاع رسانی قرار می گیرد و می تواند محتوای مقاله را شرح دهد و به خواننده در انتخابش کمک کند بنابراین با حساسیت نوشته شود و سعی کنید در نگارش آن بسیار دقت کنید که کاملا گویای مقاله باشد. باید به بیان مسئله و اینکه چرا این مسئله مطرح شده و چه نظریاتی در این زمینه موجود است بپردازیم و بیان کنیم ما به چه نظریه ای رسیده ایم و به چه دلایلی برخی نظریه ها را رد می کنیم.

3. كليدواژه

انتخاب کلید واژه بر اساس مباحث مهم مورد بحث در مقاله می باشد. تعداد آنها باید 6 کلمه باشد و این کلید واژه ها نیز به خواننده ها در انتخاب مقاله کمک می کنند پس با ظرافت این کار را انجام دهید.

4. طرح مسأله(مقدمه)

اگر طرح مسأله با مهارت صورت گيرد باعث مي‌شود نويسنده راحت تر به نگارش مقاله بپردازد و این اصل مهمی در مقاله محسوب می شود. باید ابتدا مسئله را تعریف کنید و اگر مسئله شما حاوی زیر شاخه هایی است ذکر کنید. در نظر داشته باشید مشکل و مسئله متفاوت از هم هستند.

5. بدنه اصلي مقاله

بدنه مقاله در نگارش مقالات، مباحث شما برای اثبات فرضیه می باشد و شما می توانید با نقد نظریه های مختلف به اثبات نظریه خود بپردازید. سعی کنید فرضیه خود را شفاف سازی کنید و به اثباتش بپردازید. عناوین مناسب برای قسمت های مختلف مقاله انتخاب کنید.

6. نتيجه

در نگارش مقالات، نتیجه خلاصه کاملی از نگارش مقاله می باشد در واقع بیان مسئله به همراه پاسخ شما به مسئله می باشد.

7. تقدير و تشكر

8. منابع و مآخذ

 

منبع : گروه تحقیقاتی نخبگان برتر – آموزش انجام پایان نامه – انجام مقاله – انجام پروپوزال

آخرین بروزرسانی در تاریخ : 11 شهریور 1401 و ساعت : 03:43 ب.ظ

اشتراک این مطلب در شبکه های اجتماعی با دوستانتان

درج دیدگاه

[elfsight_click_to_call id="1"]