×

اصالت سنجی

به این مطلب امتیاز دهید

اصالت سنجی

اصالت سنجی به معنای این است که یک سرویس دهنده بتواند تشخیص دهد کسی که تقاضایی را در هر سیستمی بیان می کند، شخص حقیقی است یا یک سرقت کننده اطلاعات. هر مکانیزمی که بتواند هویت واقعی یک فرد را بدون هیچ ابهامی، تأیید یا رد کند سرویسی جهت اصالت‌سنجی است.

اصالت سنجی

اصالت سنجی چیست؟

سیستم اصالت سنجی پایان نامه یا همان احراز هویت شامل شناسایی مشخصات کاربر است، برای مورد توجه قرار گرفتن موضوع پایان نامه باید سیستم اصالت سنجی در آن رعایت شود، به تعریفی دیگر موضوع انتخابی شما کپی نباشد و منحصر به فرد باشد، برای اینکه پایان نامه شما توسط دانشگاه های خارجی مد نظرتان پذیرفته شود باید اصالت داشته باشد تا مورد توجه قرار بگیرد.

🎓انجام پایان نامه ارشد و دکتری در همه رشته ها با چاپ مقاله 📝

نکات اصالت سنجی منابع تحقیقاتی در نگارش مقاله و پایان نامه

1. زمان

اطلاعات به روز باشد.

2. ارتباط

ارتباط اطلاعات پبت شده با موضوع.

3. مرجعیت

اطلاعات در کجا منتشر شده است و نویسنده کیست؟

4. صحت و درستی

اطلاعات در جای مشخص و بر اساس مستندات ثبت شده باشد.

5. هدف

انگیزه و هدف از منتشر اطلاعات.

6. اصالت موضوع

نوآوری در انتخاب موضوع پژوهش.

در تکمیل نکات فوق

هر تحقیقی که برای نخستین بار انجام شود می تواند به نحوی به گسترش مرزهای دانش کمک کند و زمینه ساز پژوهش های آتی باشد. به همین دلیل اصیل محسوب می شود. هرگاه پژوهشگری موضوعی تازه را مطرح سازد بی اغراق نیمی از مسیر پژوهش را پیموده است. اصالت موضوعی در واقع گام نهادن در عرصه های نوین است، عرصه هایی که قبلا به هر دلیل مورد توجه سایر پژوهشگران واقع نشده و ناشناخته مانده است.

اصالت سنجی خود به چند دسته تقسیم می شود :

اصالت داده‌ها و یافته‌ها

اصالت بیش از این که به موضوع مربوط شود به داده ها و شواهد مربوط است. مثلا ممکن است درباره موضوعی پژوهشی انجام شده ولی داده های آن رویکرد کمی داشته اند.

اصالت اندیشه

مطرح کردن ایده های جدید یکی دیگر از شاخص های اصالت در پژوهش است؛ منظور از ایده جدید و نو طرح مسئله ای تازه در یک حوزه موضوعی است.

اصالت در تفسیرداده‌ها

اهمیت هر موضوع قابل توجهی به بنیان های نظری آن بستگی دارد. این اصل می تواند نتیجه تلاش های پژهشگری باشد که توانایی نتیجه گیری از ایده های نو را دارند.

اصالت جغرافیایی

در این مورد مهم نیست که تحقیق ارائه شده توسط محقق و یا پژهشگر ممکن است در کشوری دیگر قبلا انجام شده است ، در هر صورت اصیل محسوب می شود، اصالت همچین پژوهشی برگرفته از زمینه ی متغیرهای تحقیق تحت تاثیر است .

اصالت روش ‌شناختی

در هر حوزه از پژوهش روش های پذیرفته شده ای وجود دارد که محققان از آن استفاده می کنند.

اصالت میان رشته‌ای

مرزهای میان رشته های گوناگون علمی ساختاری متغیر و قراردادی دارند.از این رو، شباهت ها و اصول مشترکی را میان آن ها می توان یافت که زمینه ساز ایجاد پژوهش های اصیل خواهند بود.

اصالت در کاربردپذیری نتایج

تحقیق در مبانی نظری یک رشته است که می تواند ضامن اصالت آن باشد.

اصالت در استمرار

یکی از مقیاس های ارزیابی تحقیقات، قیاس توان آن ها در فراهم آوری زمینه لازم برای آیندگان است. در مقایسه بین دو طرح تحقیقی مشابه هم طرحی امتیاز بیشتری می گیرد که زمینه ساز فعالیت های گسترده تری است.

اصالت در یافته‌های جانبی

گاهی ممکن است نتایج یک پژوهش با آن چه در ابتدا پیش بینی شده است متفاوت باشد. زمانی یک طرح پژوهشی دچار وقفه یا شکست شود. تببین این وقفه یا شکست و دلایل آن می تواند ارزش انتشار داشته باشد. اصالت سنجی در واقع برای جلوگیری از سرقت علمی است.

سرقت علمی

سرقت علمی فقط مختص به استفاده از مقاله یا کتاب نمی شود، بلکه هر نوع استفاده بی‌ ملاحظه از متن، تصویر، ایده یا طرح مضبوط و غیرمضبوط که شما آن را پدید نیاورده باشید، شامل سرقت ادبی یا علمی می شود. این امر فقط به کپی برداری ختم نمی شود، بلکه نقل به مضمون، ترجمه، خلاصه سازی، اشاره و تفسیر و … را نیز شامل می شود. سرقت علمی به استفاده غیر عمدی، دانسته و یا بی ‌ملاحظه از کلمات، ایده ‌ها، عبارت ها، ادعا و یا استنادهای دیگران گفته می شود، بدون آنکه از اثر، صاحب اثر یا سخنران ایده قدردانی شود و توضیح و استناد مناسب صورت گیرد.

سیستم اصالت سنجی به منظور جلوگیری از سرقت های ادبی و پژهشی است.

آخرین بروزرسانی در تاریخ : 18 مهر 1401 و ساعت : 08:22 ب.ظ

اشتراک این مطلب در شبکه های اجتماعی با دوستانتان

درج دیدگاه

[elfsight_click_to_call id="1"]